Mpingo Clarinet Choir

 

 

presentatie Mpingo 2013

 

Stadsfestival Zwolle 8 september 2012
Op de menukaart staan bijzondere werken die te maken hebben met eten en drinken en worden op een ludieke manier voorgeschoteld. Dat wordt weer smullen geblazen zoals u wel gewend bent van dit bijzondere Zwolse orkest. “ Mpingo Ratatouille” , een muzikale hutspot, wat je niet allemaal met een wortel kunt doen. Wij wensen u “ Smakelijk Luisteren”.

Tijdens het Thorbeckegrachtfestival 2011 speelde Mpingo de voorstelling “ Boeken en Bladzijden” in de Broerenkerk te Zwolle, als voorproefje op de nieuwe bestemming van de kerk; boekhandel Waanders

Mpingo’s voorstelling tijdens het Thorbeckegrachtfestival 2010 was getiteld “ Mpingo door Weer en Wind” en werd gepresenteerd door Ton ten Hove, weerman van RTV Oost.
Het waaide, regende, mistte en zelfs begon het te sneeuwen, buiten was het 23 graden.

In de parkeergarage van Corio onder het winkelcentrum in Stadshagen hield Mpingo haar jubileumconcert t.g.v. het 15 jarig bestaan in 2009.
Naast mooie klassieke werken en de cd presentatie was het thema “Mpingo; on the road again” een verwijzing van de reis naar Engeland 2 maanden daarvoor.
Alles wat zo’n beetje met auto’s te maken had passeerde de revue:
een autotoeterconcert, een auto werd ritmisch in elkaar getimmerd, prachtige antieke auto’s, zelfs jeeps met echte veteranen, noem maar op…..

T.g.v. het 15 jarig bestaan ging Mpingo voor de 2e keer in haar bestaan op tournee, naar Engeland dit keer. Hieronder fragmenten van het concert in The Saint Paul’s Church of Covent Garden en een buitenconcert tegen over de Royal Albert Hall. Dat Stadsbeiaardier Roy Kroezen niet alleen de klokken van de Peperbus kan beroeren, maar ook orgel kan spelen, kunt u hieronder horen en zien.

Een prachtige samenwerking met Nedtrain leidde ertoe dat Mpingo in 2006 twee voorstellingen kon houden in de grote treinenreparatiehal achter het Zwolse station. Diverse antieke treinen waren speciaal vanuit het spoorwegmuseum Utrecht naar Zwolle gereden, als finale reed er zelfs een trein de hal in.

Deel 1:

Deel 2:

Tijdens het 10 jarig jublileumconcert in 2004 soleerde de beroemde Amerikaanse klarinettist James Campbell in Mozarts klarinetconcert. Het was de eerste keer dat het concert compleet werd uitgevoerd begeleid door een klarinetorkest. Als toegift speelde James Campbell een bewerking van Stranger on the Shore. Hieronder de bijzondere youtube opname van Stranger on the Shore waarop vele postieve reacties kwamen uit binnen- en buitenland.