Concert met een plus – Verslag door Els Engel


Op uitnodiging van Muziek met een Plus trad Mpingo zondagmiddag 17 september 2017 op in De Hoofdhof te Zwolle. Samen met de organist Adriaan Koops werd het een mooi concert.

Het programma was zeer afwisselend. Mpingo opende met Under this stone van Purcell, terwijl ze de zaal binnenliepen.Daarna volgden nog een vijftal stukken, waaronder In the hall of the Mountain King van Grieg en Rhapsody in Blue van Gershwin. Het Adagio van Albinoni, dat samen met het orgel werd vertolkt, maakte veel indruk op het talrijke publiek.
Na de pauze soleerde Adriaan Koops met prachtige orgelmuziek. Voor het publiek was goed te zien hoe gecompliceerd het bespelen van een orgel is. Zeker het laatste stuk de Toccata giocosa van Hans-André Stamm werd virtuoos gespeeld.
Ter afsluiting volgden nog twee stukken van Mpingo samen met orgel. Vooral het laatste stuk
Trumpet Voluntary was een heerlijke uitsmijter van dit geslaagde concert. Karin Vrieling dirigeerde niet alleen, maar gaf ook bij ieder stuk een geestige en informatieve inleiding.

De voorzitter van Muziek met een Plus, Andries Westerholt, zei na afloop “Jullie mogen terugkomen. Jullie hebben het fantastisch gedaan en ons een fijne en plezierige middag bezorgd”.