Verslag van Mpingo meets Polen

MPINGO MEETS POLEN op vrijdagavond 17 februari  2017 in de Nicolaaskerk te Heino.

En wat werd het een mooie muzikale ontmoeting van Mpingo en het Poolse Borowicz Trio.

Het Borowicz Trio uit Polen bestaat uit drie jonge (beroeps) musici op piano, klarinet en fluit. Zij speelden virtuoos en met elan werk van Verdi, Bloch en Saint-Saëns. Het meest opmerkelijke stuk was toch wel Techno Parade van Guillaume Connesson. Misschien wat ongemakkelijk voor sommigen,  maar wat een jeugdig vuur spatte hier vanaf!

Onder leiding van Karin Vrieling speelde Mpingo deze avond bekende en populaire klassieke muziekstukken. Denk daarbij aan o.a. de Radetzkymars, The Second Waltz en Eine Kleine Nachtmusik, maar ook aan Adagio Cantabile van Ludwig van Beethoven en Celebrated Air van Bach. Van uitbundig tot verstild. Gerard Zuyderhoff was onze verhalenverteller. Bij elk werk vertelde hij iets bijzonders over de geschiedenis en de componist. Dat gaf zeker meerwaarde aan het concert.

Zo werd het een zeer afwisselend en boeiend concert in Heino, waarvoor het publiek ons beloonde met een groot applaus. Na afloop van het concert hoorde ik van veel toehoorders dat zij nog het meest genoten hadden van het enthousiasme en het speelplezier dat Mpingo uitstraalde. Kijk, daar doe je het voor!

Els Engel