Mpingo Went Pop

Het is zondag 20 november 2016 en buiten blaast de eerste najaarsstorm van het jaar. Maar in De Bolder in Zwolle blaast Mpingo een heel ander lied: Mpingo Goes Pop! onder leiding van Karin Vrieling. We openen met New York, New York en de stemming zit er meteen goed in.

Mpingo is voor de gelegenheid versterkt met slagwerk door Dick Verbaan en Martijn Holleboom op gitaar. En bij sommige nummers verwisselt Johan Schuurman zijn basklarinet voor de basgitaar.

Na New York, New York spelen we verder met The Blues Brothers (met zonnebril!), Bridge over Troubled Water en Bad van Michael Jackson. Gevolgd door Esther Groenenberg die vanachter de vleugel een aantal van haar eigen liedjes zingt.

Na de pauze beginnen we met Happy. En daar wordt iedereen gelukkig van. Na Yesterday van de Beatles komt Esther er bij en zingt samen met ons Michelle, Short People, Rainbow Connection, A Whole New World en The Greatest Love of All. Dat laatste nummer is het prachtige slot van een heerlijk concert.

Karin Vrieling gaf tussen de nummers op een geestige manier uitleg over inhoud en geschiedenis van de liedjes. Iets wat door velen werd gewaardeerd.

Onze beloning was een groot applaus, dat misschien zelfs “stormachtig” genoemd kan worden!

Els Engel