Ya Kwanza

De naam Ya Kwanza, geheel in de Afrikaanse stijl, betekent oud, gerijpt hout. Ya Kwanza is in 2006 opgericht als tweede orkest naast Mpingo Clarinet Choir.

Ya Kwanza is een klarinetensemble voor de actieve 50 plusser. Ons orkest bestaat nu uit 14 gemotiveerde spelers en met onze enthousiaste dirigent Martin van Zanten maken we muziek dat bestaat uit een repertoire van licht klassieke muziek tot heerlijke swing.

Ya Kwanza is een graag geziene gast op verschillende locaties, en niet alleen in bejaardentehuizen! Ook eindigt elk seizoen met een (lunch)concert.

Nieuwe spelers zijn van harte welkom!
Speelt u of heeft u klarinet gespeeld dan bent u van harte welkom om een keer vrijblijvend mee te spelen met Mpingo Ya Kwanza. De minimumleeftijd om te kunnen deelnemen aan Ya Kwanza is 50 jaar, maar klarinettisten die tijdens het seizoen 50 worden kunnen ook meedoen. Spelers van es-, bes-, alt-, bas- en contrabassen zijn welkom om lid te worden. Het meespeelniveau is minimaal a diploma of gelijkwaardige opleiding of ervaring. Plaatsing en stemverdeling in overleg met de dirigent.

We repeteren op de woensdagmorgen van 11.00 tot 12.00 uur in verenigingsgebouw De Bazuin aan de Jupiterstraat 8a in Zwolle. Het ensemble repeteert 25 weken per seizoen, dat loopt van half september tot half april. De repetities verlopen in een ontspannen en gezellige sfeer en na afloop is er koffie en gelegenheid tot bijpraten.

Een opname van een van onze concerten is te vinden onder Media.

Voor nadere informatie, over contributie, het bijwonen van een repetitie e.d., kunt u contact opnemen via info@mpingo.nl

Geef een reactie