Mpingo

De naam Mpingo (Swahili) is afgeleid van de Afrikaanse boom (Tanzania) waar klarinetten van gemaakt zijn (Dalbergia melanoxylon).

Het Mpingo Clarinet Choir uit Zwolle is opgericht in 1994 en bestaat uit klarinettisten die naast de bekende besklarinet de es-, alt-, bas- en contrabasklarinet bespelen.

Het orkest speelt diverse stijlen muziek van barok tot rock en van polka tot pop. Voorheen was het orkest o.l.v. Martin van Zanten, vanaf augustus 2015 heeft Karin Vrieling de dirigeerstok overgenomen.

Door de bijzondere bezetting en klankkleur is het orkest in staat om speciale gelegenheden muzikaal op te luisteren, eventueel met aanvulling van een combo.

Ook staat het ensemble bekend om haar thema optredens op speciale locaties, zoals tijdens het Stadsfestival in Zwolle (Thorbeckegrachtfestival).

Wij geven ongeveer 3 a 4 concerten/voorstellingen per seizoen.

De leden van Mpingo variëren in leeftijd van ongeveer 11 tot 73 jaar en nieuwe klarinettisten zijn van harte welkom. Plaatsing is in overleg met de dirigent. Het instapniveau is het a diploma of vergelijkbare speelervaring.

Niet alleen samen fijn muziek maken, maar ook het hele sociale “gebeuren” is van groot belang. Daarom organiseert Mpingo elk seizoen een bbq als afsluiting van het seizoen, maar ook filmavonden, studieweekends en uitjes als wadlopen, fietsen of karten e.d. Ook heeft Mpingo enkele buitenlandse tournees verzorgd, zoals naar Engeland (2009) en naar Tsjechië (2015).


Het Mpingo Clarinet Choir repeteert elke vrijdagavond (uitgezonderd de schoolvakanties) van 18.45 tot 20.15 uur in verenigingsgebouw van De Bazuin aan de Jupiterstraat 8a in Zwolle.

Wil je een opname horen of een clipje bekijken van een van onze optredens? Onder Media zijn er tal van voorbeelden.

Voor nadere informatie, over contributie, het bijwonen van een repetitie e.d., kunt u contact opnemen via info@mpingo.nl

Geef een reactie